Pratar i nattmössan

Idag var vi iväg till den där supersöta butiken i fruängen. Där hittade vi denna mössa som ska pryda min lilla Lukas huvud fint i vinter!
Åtminstonde ett tag vi har redan tappat bort 2 mössor och en tjocktröjja på dagis. Tråkigt då det var saker jag faktiskt gillade men men sånt som händer på dagis =)
Lukas sover sen åtta snåret, sambon la sig väl för någon timma sen. Själv har man suttit och pluggat klart lite företagsekonomi men är SÅ redo för sängen nu! Den fjärde familjemedlemmen hade lite svårt att komma till ro ikväll men sover sen någon halvtimma tillbaka.
Imorgon går flyttlasset så jag längtat! På fredag, absolut senast fredag så sover även familjen där.
Nej nu gnyr det lite i sängen igen dags att kolla till ..

När man redan har allt

Mitt bland pluggandet såg jag att det låg ett oläst mail i inboxen. Vad fanns där om inte tips på massa fina festlokaler. Eftersom att sambon aldrig kommer till skott å friar så kanske man ska kolla upp om det går att gifta sig me sig själv?


Sen att det kostar en del kan vi väl också lägga åt sidan för studen ;) hihi




BVC med lillebror

Som jag skrev i tidigare inlägg så var jag och Albin på ett BVC besök idag. Han fick tummen upp på allt trots förkylningen! Är så himla skönt att han fortsätter att öka i vikt :) Förra veckan skrev vår barnmorska in att lillebror kunde fixera blicken och denna vecka skrev hon in att han ler till svars.


Efter lite diskutioner kring Albins huvud så fick vi träffa läkaren. Hon tyckte att allt såg fint ut men höll med om att det stod ut lite lite lite mer markant på vänster sida så därför fick vi hemläxa om att han ska ligga på höger sida med huvudet!


Läkaren påpeka också att det var viktigt att låta honom, under övervakning såklart fick öva att ligga på mage. Men där var både jag och vår BM överens om att vi faktiskt kan vänta med träningen tills dess att Albin blir frisk. Han kommer tids nog ändå bygga muskler och bli stor och stark.


Ska uppdatera Albin växer och även få in brorsans under en egen kategori =)



fina vardag

Underbara fina ungar ♥


Trotsen efter att inte få all uppmärksamhet har äntligen lagt sig. Inte helt tillbaka till sitt vanliga jag men lite förändringar måste väl ske också :)


Tror att det kommer bli mycket bättre, även om det redan är grymt bra då vi har fått ett hem igen. Flytten flyttas ständigt fram men på lördag har vi sagt att vi kommer flytta dit alla möbler, oavsett om målarn är klar eller inte. Ska bli himla roligt att se resultatet om inget =) Barnens rum är jag mest nyfiken på.



Denna tapet kommer prydas i form utav en fondvägg.


Lillebror är tråkigt nog fortfarande sjuk. Håller alla tummar och tår för att han blir frisk snarast! Han fortsätter åtminstonde att växa och öka i vikt som han ska. Fyra veckor gammal idag och han väger 5130g och är 58cm lång. Min stora prins ♥



En familj på fyra

Albin albin albin.. igår fick jag förresten bekräftelse på att han fått sin fina namn vår lilla prins! Tråkigt att jag inte alls har något sug efter att blogga för att blicka tillbaka är ju så himla roligt sen! Får bli bättre på den fronten =) Kanske kommer igång lite när vi flyttat och fått allt i ordning? Just nu vill jag bara ha ett hem.


Så hur går allt? Jo Albin fortsätter att sova så ljuvligt. Han har fått börja med napp också pga sugbehovet. Jag har alltid varit lite mer eller mindre rädd för napp? Men vi får se har inte helt bestämt mig hur vi ska göra med den ännu.


Han äter åtminstonde varannan timma till var tredje timma fortfarande så det är ju skönt!


Han har ökat nästan 1kg i vikt sen han föddes och har växt 4,5cm inte illa jobbat =) Men nu har han lagt sig på en kurva som han kände var bra så nu kommer inte dessa drastiska ökningarna kvarstå även om de kommer gå uppåt.


Igår natt, 3 veckor gammal sov han 22.30 - 05.00 var nog piggare än piggast igår tror jag ;) haha grymt skönt att få sova lite sammanhängt =) Han blev förkyld vid knappa 2 veckors ålder och är fortfarande lite snorig så vi sitter upp och ammar vilket gör att man är lite tröttare dagen efter jämfört med Lukas där jag låg och ammade.


Lukas trots har lagt sig enormt även om man märker att han tycker att det är lite jobbigt att hantera alla situtationer fortfarande så har det blivit extremt mycket bättre. Fortfarande lite humörsvängningar osv men han avgudar sin lillebror i af så det är ju roligt, pussa och krama är extra mysigt!


Nej nu är det matdax ;) sedan ska jag nog vila lite eftersom att kvällen lär bli ganska livad då jag är själv med båda barnen. Thomas är nämligen i huset och fixar och donar så att vi kan flytta snart ♥


Barn och hus i samma veva!

Förhoppningsvis hittar jag tillbaka till bloggen då allt med huset lagt sig lite. Just nu är vi mitt uppe i lite nattvakenhet blandat med tapetshopping ;) hihi


Å så har man en UNDERBART trottsig 2åring här hemma. Puuuh att räkna har man i af lärt sig jäkligt bra ;)
Albin är en helt motsatts till lukas när han var i samma ålder. Han bara sover å sover å sover. Dock så äter dem ungefär lika mycket och Albin hade på 4 dagar ökat ca 200g i vikt. Ska skriva upp under Albin växer så får ni se det exakta =)


Naveln lossnade på dag nummer fem hos herren så häromdagen körde vi premiärbad. Gillas? Japp! Han älskade det. Blev dock nervös när T läste på barnoljan att den kan orsaka kväljningar om man får den i sig? Så nu ska vi enbart köra på olivolja som jag hade till Lukas. Det vet jag åtminstonde är ätbart med tanke på att de små liven har händer överallt och ingenstans.


Inatt sov han hela natten också ska tilläggas plus hela kvällen då vi var iväg på middag. Väcktes för lite matmål ibland men annars sov han på väldigt bra.


Med hela natten menar jag att vi inte behövde gå ut från rummet. Han vaknade och åt men det gör vi så bra i sömnen =)





Albin och storebror


Albin växer

.           Vikt              Längd            Huvudomfång
Födsel 3940g           52cm              36,5


3 dagar 3875g
Första leendet - 5 dagar
Le - 2 veckor
Jollra - 2 veckor
Fixerar blicken - 3 veckor
Ler till svars - 4 veckor
Jollrar till svars - 4 veckor
Skrattar - 5 veckor
Rullar över på höger sida - 6 veckor
Bubblar med läpparna 2månder
Rulla från rygg till mage 3mån och 1 vecka
Rulla från mage till rygg ca 4 mån
Ålar sakta fram 4,5 mån
Samma "god natt visa" som Lukas ca 5 mån
Sitta själv korta stunder 5,5mån
Reagerar på sitt namn 6mån
Börjar ställa sig i krypställning 6,5mån
Ålar 6mån
Sätter sig upp själv 7,5mån
Tar första krypstegen 7,5mån
Ställer sig på knä 7,5 mån
Kryper 8 mån
Ställer sig mot saker själv 8 mån
Går lite mot möbler 8 mån
Går mellan möbler (stödjer sig mot möblerna) 8,5mån
Härmar, såsom klappa händer, vinka 9mån 
Går själv 11 mån och 3 veckor
 
Säger "mamamam" om mat - ca 1år och 1,5mån.
 
Tänder
Första 6mån och 3veckor.
Andra 6mån och 3veckor + 2 dagar.
Tredje och fjärde ca 9 mån.

Lillebror

På tisdagen började vattnet att sippra. Detta ledde i sin tur till värkar och runt halv nio på tisdags kvällen var vi inne på Södra BB. 23.48 föddes vår lilla prins och har fått namnet Albin ♥ han var hela 3940g och 52cm lång.

Ska skriva ihop en berättelse senare men just nu vill jag bara ge all tid åt familjen som gått från tre till fyra.