Älskade sambo


Denna skulle jag verkligen vara i behov utav så slipper jag sno alla kuddar ;)





Graviditet

Skulle kunna sova i timmar är så himla toktrött så de finns inte! Imorgon är det jobb som vanligt men torsdag har vi en röd efterlängtad dag. Vi blir hemma och får förhoppningsvis lite sovmorgon. Vid 8 måste vi dock som senast gå upp annars kommer Lukas aldrig i säng på kvällen.

Puuh baksmällan med barn nummer två? Att man inte får sova när man vill. Det är tur att jag blir hemma nu från slutet utav Juni. Även om det är med Lukas så blir det helt underbart och framförallt lugnt och skönt!

Jag och en tjejkompis har även tittat lite på resor tänkte ringa och höra hur det är med att vara gravid och resa? Jag är inte ett dugg orolig då jag absolut inte förväntar mig någon bebis i juni/juli men tråkigt nog är det säkert inte heller jag som bestämmer, eller?

 

 

 


Samtal till utbildningsförvaltningen

Igår tog allt mitt humör gällande Lukas dagis slut. Först gnällde de över att han hade något svart(??) i ansiktet när han hade kommit till dagis. Varken jag eller Thomas hade noterat detta. Att man ens orkar gnälla över något sådant är enligt mig helt sjukt. Så nu ska jag och Thomas verkligen poängtera alla gånger då vi får hämta honom med full blöja eller dylikt.

MEN det var inte det som var droppen utan sovtiderna. Lukas vägrar sova hemma och på helgerna har vi tagit bort vilan helt och hållet. Han sover nu en timma på dagis, de påstår att de väcker honom som senast 13.15 men när jag skulle hämta en gång och kom 13.45 så sov han fortfarande?

Hur som helst bad dem att dra ner vilan till 30 minuter eftersom att han säker ändå behöver vila ögonen lite när han är på dagis pga intryck och energin som han förlorar där. Fick som svar "vi får inte väcka dem innan en timma enligt vår chef". Någon som har tidigare erfarenhet utav detta? Jag blev i af skogstokig. Vi ska väl inte behöva kämpa varje kväll för att han MÅSTE sova minst 1 timma på dagis?

Har rast om några minuter på jobbet då ska jag sätta mig och ringa till utbildningsförvaltningen i huddinge och fråga vad felet är. Om jag vill att min son enbart ska sova 30 minuter så ska han banne mig inte sova 1 sekund mer.

 

 

 


Back on track

Då var man tillbaka i vardan och på arbetet. Penicillinen gjorde sitt redan i torsdags och jag kände mig redan piggare på fredagen. SKÖNT! Thomas var också hemma så vi gjorde absolut ingenting på hela dagen. Förutom då när Thomas åkte iväg och hämtade pluttis och jag tog en sväng med dammsugarn och moppen!

Lördagen var vi iväg och badade tsm med en tjejkompis och hennes dotter! Här hade vi två barn som trivdes ska ni veta ;) 

På kvällen då vi kom hem så börja vi rensa lite i vardagsrummet. Bort med Thomas alla grabbmöbler och in med vitt, vitt åter VITT! Finns det någon härligare färg?

Åkte till Eskilstuna och hämtade soffan på söndagen. Det blev lite mycket med fotöljen i vår lilla tvåa men vi ska som sagt flytta när som så det får va som det är just nu hihi Köpte med oss superfina gardiner hem också! Ska fota lite så ni får se i veckan =)

 

 

 


Tapet till barnens blivande rum

Var hur länge som helst som jag bestämde mig över att Lukas skulle få stjärnor i sitt rum. När vi väl hittat vårt hus så kommer det att bli verklighet. Googlade i af lite smått imorse och hittade denna skönhet! Å nu längtar jag ännu mera!


Lägg märke till väggen brevid syns inte nu men är en randig tapet. PRECIS så har jag tänkt hihi var så kul att se en bild på det också. Dock inte rosa här ska det vara blått =)

Ni hittar för övrigt tapeten
HÄR!






Ihjälsparkad?

Gosh har en bebis som har ett himla bra morgonhumör ska ni veta. Får sparkar konstant fram till tolv tiden känns sådär när man vill kapa av hela kroppen för att det värker så mycket. Men missförstå mig inte är mysigt ockås ;) hihi

Jag och Thomas var hos läkaren i eftermiddags och japp, halsfluss it is. Förstod väl visserligen det med tanke på hur sjukt ont det gör. Att Lukas har klarat sig är nog bara en tidsfråga?

Jag och Lukas är hos mamma just nu. Både jag och Thomas behöver vila så då är det lika bra att hälsa på Lukas absoluta favorit - mormor. Hon är dundersnäll och kör honom till dagis imorgonbitti också så att jag kan ligga kvar och vila ännu mera.

Ni ska bara veta hur underbara personer som jag är omringad av varje dag! Thomas och jag har planerat ännu mer framtid nu under kvällen :)) hihi vi är väl lite väl knäppa men det är bara helt bäst. Först ett syskon till vår underbara son i höst, flytt innan håller vi tummarna för annars blir det trångt hemma ;) Mer om planerna därefter väntar vi lite me =) ♥

Nu ska jag försöka sova lite, huvudet är helt klart men kroppen helt död. Måste med andra ord ligga ner i soffan hela dagarna för att vila kroppen, medens huvudet mer än gärna skulle kunna jobba.

Att vara sjuk måste nog vara det absolut tråkigaste som finns =)







Lukas och Thomas


Sjukstuga

Kämpade igenom arbetsdagen och tog mig hem. Lyckades få undan disken från gårdagen men där tog det stop. Illamående och yrsel, himla underbart. Ringde mamma och beklaga mig och grät lite. Tur nog så hade hon inte hunnit långt och kom över med donken! Thomas ligger också dålig hemma så mamma tog med mig och Lukas hem för att avlasta lite, är hon inte guld värd min mamma? Nu har jag fortfarande trots alvedon försök världens smärta i ryggen.. Då är jag ändå van att ha ont i ryggen.. Men denna smärta! Ska prova att hoppa i ett bad när man ändå har det tillgängligt :))

Dagens vill ha!

Sitter och väntar på att Lukas läkare ska ringa upp. Hade för mig att det var 09.45 som tiden var skriven, måste sätt fel då de ännu inte ringt? Suck när man tagit ledigt från arbetet och allt! Väntar till 10.35 sedan sätter jag mig på telefon igen. Någon hjälp kan man tydligen inte heller få ifrån växeln. Gah dessa inkompetenta sjuksyrror.

Dock hinner man dö surfa en del när man bara sitter, såklart hittade jag en massa jag ville shoppa men jag har bestämt mig. Ingen mer shopping än de nödvändiga på två månader nu! Jag och Thomas ska börja spara massa pengar nu.

Men vilken skönhet är inte denna?

55 pund om jag tog rätt valuta nu.. Utan objektiv plus att jag inte har någon aning om hur den fungerar. Jag ska gå på och köpa en Canon 550D som Denize tipsade om. Efter att vi lärt oss spara.. kanske önska oss lite bidrag från föräldrar? Thomas har precis fyllt och jag fyller ju snart =)

 

 

 


Man vet att man är mänsklig

Vilket morgon! Det började redan inatt vill jag nog påstå. Men klockan fem imorse slog Lukas upp ögonen och var på piss-humör. Gick upp fint för att göra välling och gick sedan in i sängen för att ge honom. Ville han ha det då? Nej såklart inte. Han ville gå upp och dricka vällingen i soffan. Klockan fem anser jag dock är lite väl tidigt och förklarar för Lukas att det är natt och på nätterna ligger vi i sängen.

45 minuter senare hade han äntligen efter en hel del protester, skrik, mamma göra si och så, somnat om. Utan vällinghelvettet.

Jag slockna jag med, Thomas hade redan gått upp för att duscha. Väckte mig efter 20 minuter. Vällingförsök nummer två för att sedan åka till dagis.

Ja Lukas somnade sedan om i bilen påväg till dagis men han hade varit glad ändå sa Thomas vilket lättar mitt hjärta lite. Att bli frustrerad och irreterad när de trotsar och går på alla nerver hjälper verkligen inte. Men alla har vi en gräns och när jag åtminstonde är trött så ligger gränsen något tidigare. Nåja vi skiljdes med pussar och kramar men jag kan ändå inte låta bli att känna skuld över att jag blivit upprörd på hans trotsande. Det ingår trots allt även om man mer än gärna hoppar över den!

Vi ska nog börja ändra lite i Lukas rutiner. Dock är han super trött på kvällarna och vi går och lägger oss vid halv 8 men det tar över en timma för honom att somna å då vill jag lova att även jag somnar ;)

 

 

 


Förälder på halvtid

Sitter på jobbet och saknar min lilla prins som en TOK. Jag verkligen avskyr att arbeta och vara ifrån honom, att arbeta 50 eller 75% är nog mer min grej? Tråkigt nog tror jag inte att vår ekonomi kommer att klara det när vi väl flyttat? Den uträkningen kan vi börja klura på först om ett år med tanke på att jag ändå ska vara ledig nu =)

Har läst igenom lite bloggar medens jag väntar samtal på jobbet. Tänk att var deltidsförälder? Att inte få se sitt/sina barn varje dag, att inte få natta dem osv. Jag verkligen avskyr när jag jobbar sena passet på jobbet och inte är hemma förän runt nio på kvällarna och enbart kommer hem till en sovandes Lukas. Nu jobbar jag tre tidiga veckor, avslutar med en sen som fjärde plus helg. Den veckan kan man lika gärna gå i ide då det enda man gör är arbetar..

Men nog om depp ledig midsommarveckan, arbetar en vecka sedan går jag på semester fram till januari 2013. Under den tiden hinner jag umgås massor med mina barn och sambo för den delen ;) hihi

 

 

 


Jag ska med! Du också?


Ju fler desto roligare! Klicka
HÄR för att läsa mer!

 

 

 

 


Boendet.

Skulle kunna skriva om flera hus jag hittat bara idag. Men vi hoppar det! Ända fram till Juli. Då kan vi börja kika igen =) Thomas ringde upp sin mäklare och kollade läget just nu och hon rådde oss till att avvakta till sista helgen i Juli. Sagt och gjort så vi väntar!

Känns skönt faktiskt så hinner vi få in rätt möbler i vardagsrummet!





Avslutningssamtal

Var på Lukas dagis igår och hade ett avslutningssamtal. Bjöds på kakor och té i vanlig ordning med andra ord ;) hihi Vi började mest prata om hus och sånt som är aktuellt för oss just nu. Även Thomas kom på tal osv. Känns lite som en egen rådgivare lätt sagt då hon alltid kommer med bra tips på hur jag kan hantera saker som påverkar Lukas!

Pratades även en del om hans vikt och längd, såklart. Vart inte förvånad men hon verkade inte heller tro något mer än att han är liten i växten!

Annars var det lite prat om utvecklingen han gjort. Han pratar helt otroligt som de säger. Ett ordförråd som en 4-5åring och kan tala hela meningar och beskriva vad han gjort i helgen osv. Som härom veckan hade han fint berättat att han, Thomas och mamma åkt båt. Så himla kul att höra!

Frågade även om pott eller toa intresse på dagis. Men det är som hemma - noll intresse! Hon berättade även att blöjorna var så bra utvecklade nu för tiden att det gör att barn inte slutar med blöja lika tidigt och att jag inte alls behöver känna någon stress. Hon sa att det brukar gå från en dag till en annan att de hittar ett intresse och vill sluta med blöja. De måste känna av kissnödig känslan och att det först är då som de kan börja hålla sig.

Så man blev lite klokare utav besöket därefter trampade vi hemmåt på cykeln! Idag har jag träningsvärk vill jag lova ;) hihi

 

 

 


Avslutningsmöte

När Thomas nämnde mötet med dagis igår kändes semestern riktigt nära ♥

Blev väckt utav Lukas med pussar och en stor bamsekram! Sedan mös vi medens han drack sin morgonvälling. Å vad mysigt det är att få träffa sin son lite. Dessa veckor då man arbetar kväll är inte de minsta roliga ska ni veta!

Dagis var inte alls poppis imorse men efter lite kompromiss om att han fick ha hjälmen på sig i bilen så kom grabbarna iväg. Jag själv har sysselsatt mig med att rensa blommorna på balkongen.

Efter lunch laddas batterierna och jag trampar iväg på cykeln för att hämta Lukas! Men eftersom att jag är gravid och måste ta det lite lugnt åtminstonde samt att jag inte har en aning om hur man kommer hela vägen till huddinge härifrån så cyklar jag till Årstaberg och tar därifrån pendeln. Vem tror ni kommer bli totalt överlycklig av att se att vi ska cykla hem efter dagis?