Vart börjar man?

Tillskott inräknat mitten utav september. 2 veckor innan ska vi flytta och leva ett kartongliv. Vart ska man börja egentligen? Packade om en utav de tre kartonger som varit hos mamma en tid. Innehöll enbart böcker, tavlor och ramar med gamla papper som vi inte behöver i nuläget.

Vill klicka hem allt som ska beställas ifrån Jollyroom.se men samtidigt så orkar jag inte få in mer saker till lägenheten när det ändå ska iväg direkt. Tror jag väntar tills helgen med stort H nämnligen 26-27 augusti. Det är först då vi flyttar och är i behov utav dessa nödvändigheter.


Satt och räknade lite på vad allt skulle kosta ca 18.000kr kom jag fram till. Men då kom jag på att jag redan glömt påslakansättet till Lukas säng som jag nog beställer i samma veva som alla bebissaker.


Nej fy, allt för mycket att tänka på känner jag. Just nu vill jag att det ska bli 2 september och allting är klart och man bara kan njuta utav det tysta innan allt de underbara börjar.





underbart

Mitt i allt planerande om hur vi ska göra kommande månader så vaknar jag upp med igen täppt näsa, rinnande ögon och en huvudvärk som vägrar att släppa. Gråbo pollen har nu börjat gud så underbart. Brukar som standard bli sjuk ca två veckor men under graviditeten med Lukas så slapp jag så det håller vi tummarna för :)) Är för tillfället nere i mammas stuga. I eftermiddag ska vi börja packa och leva ett kartongliv.

Lukas favorit



Varken jag eller Thomas är bra på att dra iväg Lukas till lekparker. Jag är mest dunderlat då jag har så svårt att stå stilla men gungorna nedanför mamma var helt perfekta då jag kan göra lite fart sedan sätta mig ner på gungan brevid! TOPPEN. Där spenderade vi åtminstonde en timma i eftermiddags.




På språng

För att tillägga i föregående inlägg så har vi också en inskolning att klara av den 23 augusti, teoriprov 28 augusti och uppkörning den 2 september. Stressad? Absolut inte ;) jodå, men allt är till för att lösas. Har världens finaste familj så det kan inte gå annat än bra ♥


Thomas åkte iväg för någon timma sedan så jag och Lukas är solo denna helg. Men eftersom att detta är något jag avskyr så ska vi faktiskt åka hem till min mamma =) Först måste jag dock tvätta en soffkudde på vår nya soffa efter att Thomas(!!!) blodat ner den med ett upprivet myggbett. ;)

Kommande



Vi har fem helger på oss att göra, ja allt känns det som. Men det löser sig, även om det känns stressigt nu. Jag packade hela min lya på ca 10timmar. Nu ska vi visserligen packa om en hel del kartonger samt packa så ytterst organiserat som möjligt.
Vissa helger går bort då vi lovat bort oss på annat men jag tror vi får ihop det ändå! Det måste gå och då går det alltid inte sant?


  • 30-31 juli, Thomas ut med båten, vi våldgästar mamma
  • 6-7 augusti, packa och börja leva ett kartongliv
  • 13-14 augusti, hela familjen ska ut med båten
  • 20-21 augusti, boka vagn och köpa de större sakerna, kräftskiva, packa klart.
  • 27-28 augusti, plasta in det som behövs för att sedan maganisera vårt hem och flytta till Thomas föräldrar i väntan på något eget.


Vi hyrde förrådet till den sista oktober då det är samma pris som för en månad. Men jag hoppas innerligt att vi åtminstonde hittat något när vi flyttar och vi får ett tidigt inflyttningsdatum så att alla renoveringar kan starta.



Mysiga dagar Inklusive en del tjat ;)

Undrade precis varför ingen bloggat idag, kom då på att precis som jag kanske även andra haft problem med blogg.se denna dag?



Lukas i Finland, jag som inte är så djurvänlig gillade även dessa kaniner!


Idag hade vi åtminstonde lite planer som gjorde att vi var tvungna att gå utanför dörren. Jag är så sjukt trött i kroppen så för Lukas skull ser jag verkligen fram emot dagisstarten 23 augusti. Håller tummarna på att dagiset är bra nu.


Skulle träffa en gammal vän som jag umgicks flitigt med förr, men ja barn och att bägge skaffade partners gjorde sitt ;) Sen hjälper det inte att vi bor en bit från varandra heller! Men riktig vänskap finns ändå alltid kvar utan att man behöver försöka!






Dags att köpa nytt

Insåg i samma veva som jag skrev rubriken att den träffar ganska bra på vårt liv just nu, för att köpa nytt har vi massor!

Lukas satt fundersamt och kikade på våra blommor som fortfarande står på vårt köksbord ifrån helgens visning. Dessa blommor är till stor del döda så de behöver verkligen bytas ut. Undra om det var samma tanke hos lilla herren som sitter å mumsar mat ;) Han har åtminstonde sjungit en truddelutt om blommor ♥


Underbart

Tror aldrig att jag varit SÅ less på min käre son någonsin. Fyfan vilken trots han utvecklat under semestern? Försökt få honom att vila en timma nu. Gick ut därifrån nu då han lyssnar 5 minuter sedan fortsätter han på samma bana. Pratar, gör gester, sjunger allt jag har sagt att man inte gör då man ska vila.

Nu är han mest förtvivlad över att jag gick ut från rummet, kommit upp ett par gånger men har bara burit in honom i sängen på nytt, pussat, lagt på filten sedan vänta på klacken och gått ut.


Nu är min gräns nådd och jag tänker fortsätta på samma bana ikväll för det han utvecklat efter att jag suttit inne hos honom 30-60min varje kväll är inte något varken han eller jag orkar i längden då han bara blir super trött dagen efter och jag sitter upp och ner på en stol med en värkande rygg.


Puh roligt inlägg va? Snart återgår det väl till det normala men snart har han bara en kvart på sig att sova för 13.20 ska han vara uppe igen.





Såld

1 665 000kronor fick vi för lyan! Känns himla bra då det var 65 000 "extra" i och med att vi enbart räknat på 1,6 milj.

Fördelar - alltid skönt med högre belopp än väntat.

Nackdelar - utflyttning 1 september.


Men allting är till för att lösas inte sant ;) Inskolning 23 augusti, flytt blir väl den 27/28 augusti, uppkörning den 2 september å så någonstans där ska vi hinna köpa vagn och alla andra konstigheter då det faktiskt kan vara en viss leveranstid. Dock max 2 veckor har de lovat!


Vad gör vi nu? Håller tummarna på att det kommer några hus i Älvsjö. Annars har det faktiskt kommit ett som vi ska kika på i Sköndal! Jag är dock noga med tomten och den verkar inte helt optimal, kanske ska man strosa förbi och tjuvkika?..




I väntan på nummer två

Trots att jag skrivit en enorm "måste ha" lista så känner jag absolut inget sug till att shoppa. Nu var vi visserligen enbart i Liljeholmen och där går det bara att införskaffa kläder till bebisen men något tycker man ju att man borde hitta? Blir nog att fixa det med hjärtat mitt om någon månad istället ♥






Det bästa med livet

Finns inga ord för hur mycket jag älskar min familj! Kan knappt förstå att vi tre snart ska bli fyra? ♥






Äntligen!!

Oktober 2011
Som jag längtat! Äntligen kommer Lars Keplers tredje bok ut!

Planering

Att föda barn efter sommaren är nog inget jag riktigt rekommenderar åtminstonde om man inte planerat semester och bostadsförsäljning i samma veva! Men det är kul det också, att det händer saker för det gör de vill jag lova =)

Satte mig precis ner och funderade på vad vi hade att köpa. Var iväg till sös tidigare idag för att kolla lite då jag som läcker, lite kan jag förstå men igår kom det en del och även idag. Får hoppas att det bara var tillfälligt ;) Barnmorskan sa att bebisen ännu var lite ruckbar så det var inte alls konstigt om det sippra igenom lite men att det var ytterst viktigt att det inte kom för mycket då jag ännu är så tidig i graviditeten.


Nåja bebisen mår bra i af så jag är inte det minst orolig =) Eller det måste h*n göra med tanke på hur mycket h*n rör sig. Förresten så tror jag på en flicka och vågar nästan köpa rosa BB kläder haha!


Ni kan väl hjälpa mig nu åtminstonde ni som väntar nu kanske redan kollat upp vad som behövs ;) jag har glömt, slängt och gett bort massor. En del ligger också nere i källaren, jag var himla inställd på att flytten skulle äga rum innan bebis kom men är faktiskt inte lika säker just nu!


Att köpa


  • Vagn + syskonssits + mjuklift + dynor + regnskydd (Phil and Ted explorer)
  • Bilbarnstol (Besafe izi Go)
  • Bärsele med nyföddsinlägg (Ergobaby)
  • Skötbord (Brio, finns hos Länna Möbler)
  • Skötbädd (NG baby marinblå med vita stjärnor)
  • Säng (Troll modell bedside crib)
  • Madrass
  • Kudde
  • Filt till sängen, blir någon stickad i bomull
  • Spjälskydd (NG baby marinblå med vita stjärnor, eller vitt?)
  • 1 Sängmobil
  • Amningskudde
  • Amningspump (manuell från avent)
  • 4st bodys och byxor
  • 4 par strumpor
  • 2st babymössor
  • 2st tjocktröjjor
  • En overall
  • Blöjjor
  • Amningsinlägg
  • Amningsbehåer
  • Bindor
  • Blöjor


Puuh tror att det var allt? Sedan är det väl lite mer saker som jag är klar med som jag inte skrivit upp.







Spännande!

Efter söndagens och måndagens visning så har nu budgivningen satt igång. Just nu har vi fyra stycken budgivare och lägenheten har gått upp till 1 535 000.





God morgon?

Lukas har vänt på dygnet när vi varit iväg på all denna semester men när vi väl kommer tillbaka till Sverige så slår han minsann om! Trots att det blev sent igår så slog han upp ögonen kvart i 8. Visserligen bra men inget jag var beredd på. Hade mer tänkt att jag hade fått dragit upp honom runt halv nio men barn tycks alltid kunna överaska ;) Åtminstonde då det gäller sömn.


Själv så måste jag nog vakna till snart =) Ska ringa BM för att dubbelkolla lite saker. Känner mig dock lagom låst då vi blev kvar hos mamma igårkväll och jag inte har någon laddning. Tackar för att mamsen har kvar hemtelefonen ännu ;)