Fullt upp!

Känns som att man knappt hinner andas ut längre men idag är jag minsann helt ledig! Vet dock inte vad jag ska göra? Känns som att vi kommit iordning här nu så packa upp kan man inte heller sysselsätta sig med!


På torsdag kör jag min sista körlektion innan uppkörningen. När Thomas kommer hem ikväll ska jag repitera alla säkerhetskontroller så att dem verkligen sitter =) Så ska jag väl öva lite parkering också..


Jollyroom strular som vanligt, igen.. Lukas säng är borta och hjulen på bebisen säng är trasiga. Himla underbart, var nog sista gången jag beställde därifrån? Hur som helst så ska en tjej återkomma idag angående både hjulen och Lukas säng. Hjulen hoppas jag att de verkligen förstått att de fint får skicka som en reservdel och Lukas säng har dem faktiskt fått så många chanser med just nu att jag bara vill ha pengarna tillbaka. Första gången sängen beställdes var den 13 augusti(!!!!) Det är 17 dagar sedan och de får faktiskt inte en enda dag till på sig att fixa fram en sådan till mig utan nu kommer jag att vända mig till de där superföretaget Big Baby ute i Sollentuna för hjälp istället. De har förstått de här med kundbemötande och SERVICE :)


I helgen gick en tjejkompis vatten men ingenting satte igång så hon blev igångsatt igår eftermiddag så imorse 06.14 föddes en dundersöt liten grabb! Klicka här för att komma till hennes blogg.







Flyttat!

Nu har vi flyttat hem till Ts föräldrar :) Var iväg och kikade på huset i Sköndal idag igen men vi får se! Mäklarn skulle ringa runt lite på tisdag och kolla intresse.


Gårddagen gick åt till att packa det sista samt flytta. Denna dag började med att jag monterade och bäddade bebisens säng därefter gjorde vi lite ärenden och när vi kom hem så började jag att montera skötbordet/ byrån. Så att jag är heeeelt slut nu kanske inte är så konstigt?


Ska strax natta lilleman å T ska åka till lägenheten för att ta ner taklamporna som sitter kvar! Ikväll äre bones så jag ska försöka att inte somna nu ;) haha





Klar för prov nummer två.

Vilken lättnad. Delprov 1 utav 2 CHECK. Klarade Teorin idag igen =) Så det känns super nu ska man bara klara uppkörningen också. Nervös? Jo tack. haha För att inte tala om hur nervös jag varit hela dagen? När jag väl satt där de bara RANN om mig å jag ne fy. Aldrig mer säger jag bara =)


Denna gång fick jag 58rätt istället för 56 så det är väl också lite plus i kanten ;) hihi Var mitt mål att klara bättre än förra så =)





Det rullar på

Dagis gick super! Som förväntat med andra ord =) Lukas fick hur mycket beröm som helst när jag skulle hämta honom! Hemma var det andra gubbar.. puuuuh vilken trots som att han sparat allt denna dag? Knäppa unge!


Jag har suttit och studerat en hel del teori nu å bara spyr på den boken. Hoppas innerligt på att jag kan göra mig av med den på riktigt efter detta prov ;) Andra gången jag skriver känns lagom surt då jag klara det för knappt ett år sedan. Dessa regler =)


Börjar faktiskt bli lite trött så ska nog inta sängläge istället och glo lite tv =) Man får inte direkt sovmorgon nej bebben i magen eller annat ska väcka än ;) Lukas sover fint han åtminstonde till halv 8.





Ensam hemma

Å vad det är tyst!


Vi bestämde igår att jag skulle lämna Lukas redan idag. Det går så himla bra för honom och han fattar ju detta med dagis så det kändes bara naturligt. Jag har fått ett superbra förtroende för personalen och Lukas verkar trivas super =) Fröken behövde bara fråga Lukas om han ville vinka så fick jag en puss sen var det vink och hej då mamma å så tillbaka till tågbanan.


Kändes jätte bra med den reaktionen även om man skulle önska att de kan låtsas att de kommer sakna än i af ;)


Jag har lagt i en maskin med tvätt så ska ner och hänga upp den strax =) Därefter måste jag sätta igång med Teorin har provet imorgon nämligen! Även fast soffan lockar något enormt!





Dagisstart!

Mitt i alla körlektioner startade inskolningen med dagis så klockan nio igårmorse begav sig vår lilla familj mot ett nytt dagis!


Och visst trivs vi! Jag vill inte ta ut för mycket i förskott men känns helt underbart att de faktiskt blir aktiverade på detta dagis och har skogsutflykter m.m Även vilan gick dunderbra de har en stor vila där de läser för barnen och de som somnar får sova knappa 20 minuter sedan väcks dem så det kändes verkligen toppen! Nu var allt nytt för Lukas så han somna inte och skulle enbart trotsa mig genom att sätta sig upp osv ;) Idag tänkte jag istället gå ut därifrån och sätta mig i rummet brevid, då hör jag lätt om han börjar trotsa fröken eller om han faktiskt sköter sig och tar det lugnt den halvtimman =)


Men visst blir man trött utav dagis ändå ;)



Igår efter min körning så åkte vi och kollade på det där dunderfina huset. Fint? Nja inte precis.. här kan vi verkligen prata om missledande bilder. Men idag ska vi kolla på ett hus i sköndal som jag verkligen ser fram emot!


Men först dagis till halv 3! Idag blir vi solo då T måste jobba.





Fullt upp!

Idag hade jag hela tre stycken körlektioner inbokade! Detta pga att jag skulle hinna med att repetera landsvägen =) Sagt och gjort fick lite tillsägningar om att jag MÅSTE hålla 70 annars blir lastbilarna arga ;D Kanske är lite nojjig med tanke på att jag körde för fort senast?


Nåja fick massa beröm och han tror att det kommer gå gallant, tror ni att jag blir lugnare för det? Nej då FY vad jag är nervös!!


Thomas håller för tillfället på och nattar Lilleman. Som alltid när man frågar Lukas.. poppis man känner sig va? Han har däremot kommit in i något att man inte ska läsa utan bara mysa med honom istället. Vi har i ofs varit iväg en hel del nu, först var det kräftis å så idag har jag haft körlektioner hela dagen så Lukas har hängt en hel del med Thomas föräldrar.


Nej om man skulle ta sig i kragen och studera lite underbar teori..





Kräftis

Måste passa på och gratta min vän Jessipess som fick en dotter 07.01 imorse!! Ska bli himla underbart att träffa lilla familjen då de orkar =)




Nu ska vi strax åka iväg på kräftskiva, en barnfri sådan! Ska bli roligt =)




Totalt UNDERBARA!

Idag fick jag ett samtal från BigBaby - din vagn har kommit. REDAN? Det gick nog på rekordfart? Ska ringa dit snart för att beställa Lukas säng också då butiken verkligen imponerar med förstaklassig service och snabba leveranser!





Nytt dagis!

Precis varit på dagiset och sagt hej. Detta kommer att bli toppen tror jag =) ENORM skillnad från Lukas tidigare dagis. Ser verkligen fram emot tisdag då inskolningen startar =)






@ Barnmorskans place

Eller var hos barnmorskan för ett par timmar sedan. Allt såg bra ut som vanligt? Mitt järnvärde låg på 110 så hon tyckte att jag kunde knapra lite piller gör inte mig något ville bara kolla om jag blivit snurrig eller om det var järnet som var på g neråt. Nu ska jag bara komma ihåg tabletterna? ;D


Mitt SF mått låg på 32cm med Lukas låg det på 35cm i slutet på januari dvs v. 38 - 39. Idag har jag även gått in i en ny vecka så är i v.36+0


Ligger på + 12,5kg och har en månad kvar med Lukas låg jag på +8kg vid förlossningen haha! Jag hoppas att jag får behålla LITE på kroppen denna gång? Gick ju ner något förskräckligt under FL och efteråt med Lukas.


Det var väl lite info om bebis i magen också ;) Trött är jag som sagt.. å ont har jag så tänkte faktiskt ringa imorgon och beställa läkartid för att få någon form utav muskelavslappnande.. Naprapaten vill jag helst undvika såhär på sluten nämligen.




Sista inköpen

Eller sista STORA inköpen avklarade. Och jag kan ännu en gång bocka av en punkt på min todo lista ;)


Det började i söndags då vi beställde sängarna och andra saker ifrån Jollyroom. Då insåg vi att de inte hade Lukas säng på lager oh no den som behövs NU lagom kul. Två veckor fick vi som leveransbesked. Så vi tog bort sängen i hopp om att hitta den åtminstonde till fredag nästa vecka hos någon leverantör.


Ringde då till odenplansbarnvagnar som vi hade tänkt köpa vagnen, babyskyddet och bärselen hos för att kolla om de kunde få in den snabbare. Jajamen 1 vecka gud så underbart. Efter att inte fått bekräftelsemail så ringde jag upp de ännu en gång. Fick då prata med en snubbe som inte alls var lika säker på att det enbart skulle ta en vecka för sängen att komma fram så han bad om att få återkomma.


Jo tjena, återkomma? han dog väl eller något för JAG var tvungen att ringa två gånger idag varpå de säger sista gången "oj jag trodde att de hade ringt dig". Nej ditt pucko då hade jag väl inte mailat er 3893 ggr idag?


Tillbaka till Jollyroom. Nu hade jag gett upp så vi får vackert vänta 2 veckor.


Efter allt detta strul med odenplansbarnvagnar så bestämde jag mig för att hitta vagnen hos någon annan leverantör. Inga stora kedjor har Ergobaby bärsele och heller inte "bättre dealer". Hittade bigbaby och bestämde mig för att ringa dit.


Å vilken service TACK du snälla människa som fick beställa allt vi ville ha ;D Vagnen sålde de tydligen inte längre men han beställde den ändå. Hela kalaset gick på drygt 12,5 så vi fick även med oss ett presentkort på 1000kr kändes toppen =)


Har även suflett/solskydd som inte syns :)



Vi bytte även från besafe Izi Go till en Maxi cosi cabriofix p.g.a basen. Izi Go beräknas komma till sep-okt plus att maxi cosi kändes skönare att bära =) Nu har jag inte googlat så mycket på babyskydd men Maxi Cosi var deras storsäljare så de måste väl vara bra? Den kändes bra!





Goood morning!

Å vad jag älskar min familj!


Ett utav husen vi kikade på i helgen, och faktiskt skulle kunna bo i med lite renoveringar ligger utan bud. Säljarna har gått med på att sänka acceptpriset etc så vem vet, kanske är det intressant ändå? Även fast köket är hyfsat nytt så måste vi riva allt och göra om ..


Vi har åtminstonde sagt att vi tänker avvakta till efter helgen då vi ska titta på huset med stort H på söndag.


Känner mig så sjukt konstig just nu. Är så himla nervös inför skrivning och uppkörning så att det finns inte.. kan det inte bara bli 2 september så att det är klart nu? Har tillochmed börjat drömma om uppkörningen? Mår illa när jag tänker på den å ja, jag kan fortsätta en evighet..


Idag blir det en till dag hemma. Kroppen strejkar totalt! Tycker så synd om Lukas som får stå ut med detta men snart startar dagis för honom =)





Underskrivet

Idag var vi iväg till stadsdelsförvaltningen och skrev under allt med faderskapet och delad vårdnad. Så det kan jag stolt checka av min enorma todo lista ;)


Fick även sovmorgon utav Lukas eller en förmiddagsnap kanske man ska kalla det. Jag la mig på soffan runt halv 9 och han väckte mig inte helt förän vid TIO det kallar jag lyx! Vilken son man har ;) Så blev jag less på honom häromdagen för att han vägrade gå framåt? Eller vägrade, han vägrar fortfarande..


Skriver mer imorgon idag har jag så jävla ont att jag sklle kunna skära av mig hela kroppen. FY!




Tiden springer iväg

Finaste du när blev du så stor som du är idag?

På bilden är han ca 3 veckor gammal. Där är flaskan ungefär dubbla hans huvud.. nu för tiden är den lika stor om man jämför längden. Pluttis! Vart tog min lilla bebis vägen?

Lukas har ett ordförråd som är helt otroligt. Pratar långa meningar på ca 5 ord kanske? Så att man förstår också. Ibland står andra som frågetecken och frågar mig vad han menar men han lyckas alltid göra sig förstådd på något vis ;)

Idag ska vi iväg till Liljeholmen och förbereda alla papper inför bebis nummer två som kommer. Då slipper vi göra det sen och kan bara droppa in med en namnteckning när bebis har fått ett personnummer. Ska bli skönt att ha allting ordnat innan :) En mindre sak att tänka på, alltid något ;)


Här är min fina "todo lista" inför de kommande veckorna

  • Köpa vagn, babyskydd och lite andra tillbehör
  • Inskolning med Lukas på ett nytt dagis
  • Lite fler körlektioner
  • Montera sängar och ta över saker till vårt tillfälliga boende
  • Göra kunskapsprovet (plugga en hel del innan oxå..)
  • Montera ett skötbord som blivit beställt
  • Gå förbi min gamla bank och föra över Lukas sparande
  • Packa klart de övriga som vi inte kunnat packa ner medens vi bott
  • Flytta
  • Köra upp
  • Packa BB-väskan

Så med andra ord har jag lite för mig. Kul att jag fått veta att BÄGGE leveranserna kommer att bli försenade då en säng inte fanns på lager likaså med skötbordet. Hade räknat med att montera sängarna denna vecka men det verkar få skjutas upp till nästa..


Hur som helst så vet jag att allting löser sig! Mest nervös är jag inför uppkörningen. Ligger och tänker igenom alla moment varje kväll och håller på å blir tokig. Tänker på de "fel" de säger att man gör nu är det väl misstag för just den körningen, men tänk om jag gör samma misstag på uppkörningen? då är jag så gott som körd.